De Paleo-ervaring van Eliza van Kesteren

Op deze website is ontzettend veel informatie te vinden over de Paleo levensstijl. Je vindt hier alle ins en outs over Paleo, wat je wel en niet mag eten in het Paleo voedingspatroon en nog veel meer. Maar ik denk dat het ook belangrijk is om anderen aan het woord te laten over hun Paleo-ervaring. Eliza van Kesteren is pas begonnen met Paleo en wilde graag haar ervaring delen met jou.

Mijn vriendinnen hadden me al regelmatig verteld over Paleo, maar ik was er eigenlijk nooit aan toegekomen. Ik weet niet waar het aan lag, maar het kwam er gewoon niet van. Tot ik enige tijd geleden mijn vriendinnen weer over Paleo hoorde praten en zij me deze site aanraadden. Graag deel ik nu mijn verhaal met jullie.

Afvallen, maar ook gezond worden

Zoals vele andere vrouwen wilde ik ook graag afvallen. Maar voor mij was afvallen niet het enige, ik wilde vooral een gezond lichaam. Ik heb al te vaak crashdiëten geprobeerd die averechts werkten dus ik wilde vooral een voedingspatroon wat gezondheidsvoordelen bood op de lange termijn. Ik weet dat teveel suiker omgezet wordt in vet door het lichaam en dat je de hoeveelheid koolhydraten dus moet beperken in je voedingspatroon. Maar zo eenvoudig is dat niet. Ik ben een liefhebber van koekjes, snoep en frisdrank. Sterker nog, mijn vriendinnen noemen me een echte zoetekauw.

Toch was ik me ervan bewust dat ik iets moest doen aan de grote hoeveelheid koolhydraten die ik elke dag at en dronk als ik daadwerkelijk gezonder wilde gaan leven. Ik hoorde van mijn vriendinnen over Paleo en wat me vooral aansprak, was dat je niet in één keer je voeding tot een minimum hoeft te beperken. Je mag ook gewoon lekker blijven eten en drinken, mits met mate. Het is zelfs mogelijk om af en toe een glaasje wijn te drinken! Dit heb ik in nog geen enkel ander dieet gevonden en daarom vind ik Paleo zo fijn.

Mijn start met de Paleo levensstijl

Het is niet eenvoudig om van de ene op de andere dag een compleet andere levensstijl aan te hangen. Gelukkig is dat ook niet nodig met de Paleo levensstijl. Ik vreesde voor een flinke verandering, maar eigenlijk viel het best mee. Je gaat vooral kritischer kijken naar je huidige voedingspatroon en een stukje meer bewegen. Daarnaast wordt in het boek dat ik gekocht heb heel fijn en duidelijk uitgelegd waar Paleo nou precies voor staat. Ik ben kritisch ingesteld en neem niet alles zomaar aan. Daarom vond ik het fijn om ook wat achtergrondinformatie te krijgen over de Paleo levensstijl. Enthousiast begon ik vervolgens met het maken van Paleo-gerechten en het smaakte heerlijk. Inmiddels komen mijn vriendinnen en ik elke week 2 keer samen om nieuwe recepten te proberen.

Een gezonde invloed op de hele familie

Veel vrouwen denken net zoals ik dacht: afvallen is een individueel proces. Maar met Paleo heb ik ontdekt dat niets minder waar is. Als je het goed aanpakt wordt de hele familie enthousiast. Tenminste, dat is wat er bij ons is gebeurd. Mijn twee kinderen van 10 en 8 moesten eerst niet zoveel hebben van al die groenten en dat fruit. Maar al gauw waren ze om toen ze zagen dat je hartstikke leuke dingen kunt doen met het Paleo voedingspatroon. In plaats van chocolaatjes nam ik als tussendoortje groente- en fruitspiesjes. Mijn kinderen konden hun nieuwsgierigheid niet onderdrukken en sindsdien willen ze niets anders meer. Mijn man wenste in eerste instantie ook niet mee te werken. Hij wilde per se zijn dagelijkse stukje vlees behouden. Toen ik hem het Paleo-boek liet lezen en hij ontdekte dat vlees prima binnen het Paleo voedingspatroon past, was ook hij om. Tegenwoordig maken we de hele week door meerdere Paleo-gerechten en is iedereen een stuk gezonder gaan leven.

Paleo heeft mijn leven op een positieve manier veranderd. Ik voel me een stuk fitter en ben minder vaak ziek. Natuurlijk neem ik heel af en toe nog wel eens een koekje of snoepje, maar ik beperk het tot een minimum. Dit komt ook omdat het Paleo voedingspatroon de kans biedt om heerlijke tussendoortjes te maken.

Ik zou iedereen hetzelfde gunnen en willen laten genieten van Paleo.

Een gezonde groet,

Eliza van Kesteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*