Detox dieet

Een detox dieet wordt steeds populairder. Dat is opzicht niet gek aangezien de hele gezondheidshype over aan het waaien is van Amerika naar Europa. Door een detox dieet zou je veel sneller kunnen afvallen omdat de schadelijke stoffen uit je lichaam gehaald zouden worden. Een detox dieet lijkt dus ook wel iets op het paleo dieet, waar geen voeding gegeten wordt die schadelijke stoffen heeft.

Wat is het detox dieet?

Bij een detox dieet wordt het lichaam gereinigd van schadelijke stoffen. Het is echter (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat een detox dieet ook echt werkt en dat deze ‘schadelijke’ stoffen ervoor zorgen dat je niet afvalt. Bij dit soort dieten is er vaak spraken van veel water drinken en veel groentes en fruit eten (denk eraan dat het vers fruit moet zijn zonder conserveringsstoffen etc!).
Er is echter veel kritiek op detox dieten omdat het dus (nog) steeds niet bewezen is dat het werkt. Zou heeft volgens veel experts een detox dieet geen zin omdat het lichaam zelf organen heeft om het lichaam te reinigen en schoon te houden. Zoals bijvoorbeeld de lever en de nieren. Daarnaast is het ook belangrijk dat een detox dieet niet te lang gevolgd worden aangezien er dan een tekort kan komen aan allerlei vitamines en andere essentiële stoffen.
Er zijn echter ook veel mensen die aangeven dat ze veel aan een detox dieet hebben gehad. Ze zijn bijvoorbeeld veel afgevallen zonder dat het veel moeite kostte of andere voordelen. Veel mensen ervaren deze voordelen bij een detox dieet:

•    Meer energie
•    Betere huid
•    Mooiere nagels
•    Mooier (en soms ook meer) haar
•    De bloeddruk kan hierdoor verbeteren
•    Merkbaar betere werking van darmen
•    Uiteraard ook gewichtsverlies
•    De algeheel weerstand van het lichaam wordt beter

Dit zijn dus veel voordelen die zeker de moeite waard zijn!

Hoe kan ik starten met een detox dieet?

Er zijn 3 producten waar we je graag op willen wijzen. 1 van die producten is een 7 daagse detox. Deze detox geeft snel resultaat en is makkelijk vol te houden. Het andere product dat we u willen aanraden is 40 dagen zonder suiker. Dit klinkt misschien gek maar suiker is een grote vervuiler van ons lichaam.
Wilt u meer informatie over deze detox dieet producten dan kunt u op onderstaande links klikken.
1.    Ik eet paleo
2.    7 Daagse Detox
3.    40 dagen zonder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*