Afvallen met Paleo

Regelmatig komen er mensen naar mij toe die graag willen afvallen, maar niet meer weten wat ze moeten doen. Ze hebben al talloze diëten geprobeerd, maar elke keer kwamen de kilo’s er na afloop weer net zo hard aan. Natuurlijk is dit frustrerend. Je eet minder, je beweegt meer, maar uiteindelijk lukt het niet om het dieet vol te houden en vliegen de kilo’s er weer aan. Ik raad deze mensen altijd aan om eens te kijken naar Paleo. Je moet Paleo niet zien als een dieet, het is een complete levensstijl. Door wat kleine aanpassingen te doen in je leven en dagelijks ritme ga je gezonder leven, kilo’s verliezen en je voelt je veel fitter en energieker. Het fijne van Paleo is dat je gewoon net zoveel kunt blijven eten en drinken, het enige wat je doet is veel gezonder leven. In plaats van koekjes en snoepjes neem je nu bijvoorbeeld een groene smoothie. Het is belangrijk dat je de omgeving zo inricht dat je niet meer in de verleiding komt om ongezonde producten te eten.

Het is altijd aan te raden om bij het beginnen met Paleo de bezem eens flink door de voorraad- en koelkast te halen. Breng alle producten die je alleen maar dik maken naar de voedselbank en maak een frisse nieuwe start. Ga eens naar de groenteboer en koop verse seizoensgroenten. Veel lekkerder dan voedsel uit blik en ook nog eens ontzettend gezond.

Gezond vs ongezond afvallen

Afvallen is een natuurlijke drang van mensen. We willen voortdurend voldoen aan een bepaald verwachtingspatroon en schoonheidsideaal. Daarom moeten de overtollige kilo’s er zo snel mogelijk af en het liefst met zo min mogelijk inspanning. Echter, vaak wordt de grens van gezond afvallen overschreven en zijn mensen vooral ongezond bezig. Je kunt niet in één keer een stuk minder gaan eten en drinken. Het menselijk lichaam is hier niet op ingesteld en een crashdieet kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Het lichaam heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid van diverse voedingsstoffen nodig per dag en als je die voedingsstoffen in één keer uit je voedingspatroon schrapt, snap je wat de gevolgen kunnen zijn. Een voedingspatroon dat rekening houdt met de juiste voedingsstoffen en je vooral veel gezonder laat eten is daarom veel beter. Dit is de reden waarom Paleo zoveel succes heeft. Duizenden mensen over de hele wereld willen niets anders meer omdat Paleo zorgt voor meer energie, een gezonder lichaam en ook nog gewichtsverlies. En dat zonder dat je absoluut niets meer mag eten en drinken. Gebalanceerd en gezond zijn de toverwoorden van de Paleo levensstijl

Juiste balans tussen afvallen, voeding en bewegen

De Paleo levensstijl is gebaseerd op de levenswijze van onze voorouderen. Zij hadden niet de beschikking over supermarkten vol met kunstmatig voedsel. Juist het pure karakter van hun voedsel zorgde ervoor dat ze fysiek en mentaal sterk waren. Sterker dan wij nu zijn. Aan de hand van het Paleo voedingspatroon krijg jij dit ook voor elkaar. Je krijgt voldoende groente en fruit binnen, ingrediënten die vol zitten met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de Paleo levensstijl ook beweging. Onze voorouderen waren voortdurend in beweging om op zoek te gaan naar voedsel. Deze noodzaak hebben wij niet meer en daardoor zijn we steeds luier geworden. Maar om echt resultaat te boeken als je wilt afvallen is het goed afwegen van voedsel alleen niet genoeg. Ga eens wat vaker een blokje om, pak de trap in plaats van de lift of ga met de fiets in plaats van de auto. Verander kleine dingetjes in je dagelijks leven en je hebt al voldoende beweging per dag. En het fijnste van alles, als jij de juiste balans hebt gevonden zul je op een gezonde manier afvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*