Groene smoothie

Het kan je de afgelopen jaren niet ontgaan zijn, het Voedingscentrum wil dat iedereen dagelijks 2 ons groente 2 en 2 stuks fruit binnen krijgt. Ondanks dat bijna iedereen hiervan wel op de hoogte is, lukt het de meeste mensen niet om aan deze dagelijkse behoefte te krijgen. Met als gevolg dat het lichaam niet voldoende vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen krijgt. Deze stoffen zijn belangrijk bij het afvoeren van afvalstoffen en het onderhouden van het lichaam. Gelukkig is er voor de mensen die het niet lukt om voldoende groente en fruit te eten (en voor iedereen die het gewoon lekker vindt) een oplossing: groene smoothie. Groene smoothies zitten boordevol groente en fruit en zijn een heerlijk energiek begin van de dag.

Groene smoothies, wat zijn dat eigenlijk?

Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord, groene smoothies. Heb jij je nooit afgevraagd wat dat nou eigenlijk zijn? Ik leg het je graag uit. Groene smoothies zijn een variant van gewone smoothies, ontstaan uit de bekende Milkshakes. Het gaat er bij een groene smoothie om dat je een bepaalde hoeveelheid bladgroente toevoegt aan je smoothie. Vaak worden er ook stukken fruit toegevoegd die de benodigde suiker en energie leveren. Groene smoothies bereiden is een eenvoudige manier om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Als drankje is het namelijk makkelijker in te nemen en vaak nog een stuk lekkerder ook. Probeer het zelf ook eens.

Passen groene smoothies in het Paleo voedingspatroon?

Deze vraag krijg ik geregeld en daarom lijkt het me een goed idee om voor eens en altijd een duidelijk antwoord te geven. Ja, groene smoothies passen prima in het Paleo voedingspatroon. Sterker nog, onze voorouders waren dol op groente en fruit en ze namen er dan ook een stuk meer van dan wij. Veel mensen komen bij mij met het punt dat ze niet goed weten wanneer ze precies de groene smoothies moeten nemen. Mijn advies is altijd om groene smoothies bij het ontbijt te gebruiken. Je lichaam krijgt dan een mooie boost om de dag mee te beginnen. Je voelt je vanaf het eerste moment van de dag lekker fit en energiek en als je wat overhoudt, zet je de smoothie gewoon in de koelkast zodat je ’s avonds nogmaals kunt genieten.

Tijdsgebrek is verleden tijd met groene smoothies

Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen niet genoeg groente en fruit eten is tijdsgebrek. Mensen staan vaak net te laat op, hebben geen tijd meer voor een stuk fruit, komen ’s avonds laat uit hun werk en hebben dan geen zin meer om groente schoon te maken en te koken. Met als gevolg dat er te weinig groente en fruit wordt gegeten. Met een groene smoothie heb je dit probleem niet. Omdat alle ingrediënten gewoon in de blender worden gedaan, heb je binnen enkele minuten een heerlijk drankje. Hiermee bespaar je veel tijd, maar krijg je toch de gezonde voedingsstoffen binnen die je lichaam zo hard nodig heeft.

Variëren met groene smoothies

Het leukste van het maken van groene smoothies is de mogelijkheid tot variëren. Er bestaan talloze groenten en soorten fruit die je met elkaar kunt combineren. Ontdek de meest bijzondere smaakcombinaties. Je kunt natuurlijk zelf variëren of gebruik maken van handige receptenboeken voor groene smoothies. Het voordeel van receptenboeken is dat de hoeveelheden uitgebalanceerd zijn. Op die manier krijg je precies genoeg vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.

Start nu met groene smoothies

Groene smoothies zijn een welkome aanvulling voor iedereen. Niet langer geldt het excuus dat je geen tijd had om groente of fruit te eten. Vanaf nu maak je groene smoothies binnen enkele minuten en geniet je daarna van een heerlijk gezond en voedzaam drankje. Start nu met groene smoothies met het handige e-boek ‘125 Groene Smoothie Recepten’. Dit boek is al van jou voor slechts €19.95. Wacht niet langer en ga mee in de groene smoothies revolutie die duizenden anderen al gestart zijn.

Meer dan 60.000 Groene Smoothie liefhebbers zijn je voor gegaan.. Wie ken jij allemaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*