Het geheim van groene smoothies

Het Voedingscentrum stelt dat we per dag 2 ons groenten en 2 stuks fruit moeten eten. Groente en fruit zijn namelijk bronnen van vitaminen en mineralen. Maar hoe goed jij ook je best doet, het lukt je niet om aan deze hoeveelheden te komen. Wel heb je gehoord dat er andere manieren zijn om groente en fruit binnen te krijgen, bijvoorbeeld groene smoothies. Wil jij voor eens en altijd het geheim van groene smoothies te weten komen? Lees dan gauw verder.

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies zijn heerlijke romige drankjes vol met groente en fruit. De naam ‘groene smoothies’ is bedacht omdat de basis van deze drankjes bladgroenten zijn. Het bekendste ingrediënt van groene smoothies is spinazie, maar tegenwoordig worden er allerlei groenten gebruikt bij het bereiden van groene smoothies. Vaak wordt er ook fruit toegevoegd omdat dit de smoothies een wat frissere en zoetere smaak geeft. Bij het bereiden van groene smoothies worden alleen verse groenten gebruikt. Dit is veel gezonder dan het ingeblikte voedsel uit de supermarkten.

Het drinken van groene smoothies zorgt voor een boost aan vitaminen en mineralen. Daarnaast zitten de meeste groenten vol met vezels. Vezels zijn onmisbaar voor het lichaam omdat ze helpen bij het afbreken van afvalstoffen. Wanneer je dus voldoende vezels binnen krijgt, gaat de afvalverwerking sneller en dit leidt tot diverse gezondheidsvoordelen. Je voelt je fitter en energieker, hebt meer zin om te bewegen en het afvallen gaat een stuk sneller.

Een ander voordeel van groene smoothies is dat ze behoorlijk vullen. Na het drinken van een smoothie hoef je even niets meer te eten en te drinken. Je voorkomt hiermee dat je gaat snacken of snoepen terwijl je wel voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Groene smoothies bereiden

Zoals hierboven beschreven willen veel mensen best voldoende groente en fruit eten, maar komen ze hier simpelweg niet aan toe. Een vaak gehoorde reden hiervoor is het gebrek aan tijd. Zowel ’s ochtends (tijdsgebrek) en ’s avonds (geen zin) komen mensen niet aan hun aanbevolen inname. Herken jij jezelf hierin? Probeer dan eens groene smoothies. Het bereiden is erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een blender of keukenmachine die kan mixen. Vervolgens koop je bij de groenteboer verse groenten en fruit en je kunt beginnen met het bereiden van jouw groene smoothie. In principe kun je combinaties maken van alle soorten bladgroenten en fruit, maar ik begrijp dat het lastig kan zijn om keuzes te maken op het gebied van smaakcombinaties. Speciaal voor jou heb ik daarom een receptenboek geschreven.

In dit receptenboek staan tientallen recepten voor heerlijke groene smoothies. Het voordeel van dit receptenboek is dat je niet elke dag dezelfde ingrediënten binnen krijgt. Ik heb ervoor gezorgd dat er voldoende afwisseling is. Het leukste zou zijn als je elke dag een ander soort fruit zou gebruiken. Je zult merken dat de smaken verschillen en na verloop van tijd ben je zelf ook in staat om smaakcombinaties te bedenken.

LET OP: Groene smoothies worden bereid met verse producten. Dit betekent dat ze niet oneindig houdbaar zijn. Zet jouw vers bereide groene smoothie direct in de koelkast en bewaar de smoothie maximaal 2 dagen. Dit voorkomt gevaren met de houdbaarheid en het zorgt ervoor dat de smaken van de groente en het fruit optimaal blijven. Een tip is om de smoothies ’s avonds te bereiden, af te laten koelen in de koelkast en dan ’s morgens op te drinken. Een heerlijk gezond begin van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*