Het oermensdieet

Het oermensdieet

Tegenwoordig zijn mensen constant bezig met hun gezondheid en hun uiterlijk. Om deze twee dingen in een gezonde balans te houden is een goed dieet gewenst. Er zijn dan ook tal van verschillende dieetsoorten waar uitgekozen kan worden. Bijvoorbeeld het alom bekende Atkins dieet of het zogeheten ‘Sonja Bakkeren’. Maar er is ook een andere keuze, het oermensdieet.

Oorsprong van het oermensdieet

Het oermensdieet verraadt gelijk al waar het zijn oorsprong vindt, namelijk bij de oermens. Onze voorouders hadden nooit last van ziektes als Obesitas of andere eetstoornissen. Het grote verschil zit in de voeding. De oermens kreeg bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen binnen. Daarnaast werden suiker en zout beperkt. Dit staat natuurlijk in enorm contrast met wat wij op het moment te verduren krijgen. Ons voedsel wordt namelijk letterlijk volgestampt met conserveringsmiddelen, suikers en zouten.
Bij het oermensdieet heb je deze problemen niet, want je eet als het ware als een oermens. Maar dan vraag je natuurlijk af: ‘hoe ziet dat dieet er dan uit?’ en ‘wat mag ik dan nog wel eten’. Het oermensdieet staat ook wel bekend als het paleodieet. Paleo verwijst naar het tijdperk, waarin onze voorouders leefden, het paleolithicum. Maar terug naar het dieet zelf. Het paleodieet houdt in dat je vooral vlees, vis, zeevruchten, eieren, noten, vruchten en groeten mag eten. Maar ook bijvoorbeeld bepaalde oliën en avocado’s zijn toegestaan bij het oermensdieet.

Voordelen van het oermensdieet

Door het paleodieet gaat je lichaam zich aanpassen aan de nieuwe voeding. Dit betekent in de praktijk dat het verlangen naar suiker, vet en zout drastisch afneemt. Het gebeurt zelfs dat mensen, na een tijd het paleodieet te hebben gevolgd, last krijgen van misselijkheid of hoofdpijn wanneer ze hun oude voedsel weer gaan eten.
Groot voordeel van het paleo dieet is dat mensen het totaal niet ervaren als een dieet. Je bent weliswaar gebonden aan bepaalde regels, maar omdat je nog relatief veel mag eten en daarnaast ook nog eens behoorlijk gevarieerd is het paleodieet bij de meeste mensen goed vol te houden ten op zichten van andere diëten.  Kortom het paleodieet is een prima dieet als wil blijven eten!

Mocht u meer informatie willen over het Paleo dieet of het Oermensdieet? Dan raden wij u aan om deze website eens te bezoeken. Deze site gaat over allerlei zaken omtrent het Paleo dieet en heeft ook een boek over het oermens dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*