Volop variatie met Paleo

Diëten houdt vaak in dat je zo min mogelijk gaat eten en buiten dat, vaak ook nog eens zonder veel variatie. Dit is meteen één van de redenen waarom veel mensen diëten niet kunnen volhouden en weer overschakelen op hun oude, ongezonde, voedingspatroon. Om echt succes te hebben met gezond worden en af te vallen is het belangrijk dat je gevarieerd gaat eten. Het Paleo voedingspatroon is volledig uitgebalanceerd en biedt een rijke variatie aan vlees, vis, groenten, fruit, zaden en noten. Op deze manier krijg je voldoende vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen. Tegelijkertijd krijgt je lichaam ook genoeg gezonde vetten om sterker te worden. Met Paleo word je niet beperkt in de keuzes die je kunt maken, je gaat vooral kritischer kijken naar je eigen voedingspatroon.

Start met Paleo en verander je leven

Gezond en gevarieerd voedsel is de basis van elke manier van afvallen. Echter, gevarieerd eten betekent niet zo min mogelijk consumeren. Het gaat erom dat je de juiste keuzes maakt op het gebied van essentiële voedingsstoffen. De Paleo levensstijl helpt je hierbij. Ga op de Paleo-manier eten en je zult merken dat je fitter en energieker wordt. Tevens ga je jezelf beter en vrolijker voelen en loop je minder kans op ernstige ziektes. Natuurlijk begrijp ik dat het lastig kan zijn om met Paleo te beginnen. Daarom is het handig om een Paleo receptenboek aan te schaffen. Zo leer je niet alleen alles over wat je wel en niet moet eten, maar kun je ook gemakkelijk inspiratie opdoen.

Maar wat is Paleo dan?

Het is natuurlijk fijn als je met wat kleine aanpassingen in je levensstijl een stuk gezonder kunt gaan leven, maar ik begrijp ook dat je eerst wel eens wilt weten wat Paleo precies inhoudt. Het Paleo voedingspatroon is gebaseerd op de manier van leven van onze voorouders. Zij hadden niet de beschikking over kunstmatige voeding en aten en dronken dus alleen natuurlijke en pure producten. Deze producten zitten vol met conserveringsmiddelen en gezonde voedingsstoffen voor het lichaam.

Onze voorouders moesten daarnaast jagen voor hun voedsel. Daardoor waren ze voortdurend in beweging. Tegenwoordig zitten we veel op kantoor en lopen we voor eten en drinken naar de supermarkt. Met als resultaat dat we minder bewegen. Een belangrijk onderdeel van de Paleo levensstijl is dus een extra stukje beweging.

Recepten op de Paleo-manier

Zoals hierboven beschreven bestaat het Paleo voedingspatroon uit natuurlijke en pure producten. Denk daarbij aan vlees, vis, groenten, fruit, zaden en noten. Boosdoeners zijn ingrediënten die veel suiker bevatten zoals koekjes, snoep en frisdrank. Paleo-liefhebbers drinken bijvoorbeeld vooral water, koffie en thee. Maar goed, de recepten. Bij Paleo is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en vetten. Deze stoffen zijn namelijk onmisbaar voor ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat we sterker zijn, dat we meer energie hebben en dat we opgewekter door het leven gaan. Paleo bestaat inmiddels al een flink aantal jaren en daardoor zijn er vele recepten ontwikkeld. Het boek ‘….

staat boordevol heerlijke Paleo-recepten met producten die je in elke groentewinkel kunt krijgen.

Ga zelf ook Paleo leven

Waarom zou je nog langer toegeven aan de steeds zoeter wordende voedselindustrie? Jij wilt toch niet elke maand kilo’s aankomen en tegelijkertijd last hebben van een slechte gezondheid? Met de Paleo levensstijl ga je weer echt gezond leven. Gezonde en gevarieerde voeding in combinatie met beweging is de sleutel naar het succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*